Waarschuwingsborden dat uw dak is neergeschoten

Waarschuwingsborden

Waarschuwingsborden dat uw dak is neergeschoten

Een solide dak boven je hoofd is behoorlijk cruciaal als je gewend bent geraakt aan het hebben van een warm, gezellig en lekvrij huis. Hier leest u hoe u potentiële problemen opmerkt en aanpakt voordat ze grote worden.

De 25e verjaardag van je dak komt eraan

“Een dak van asfalt met grind moet tussen de 20 en 30 jaar meegaan”, zegt Claude McGavic, uitvoerend directeur van de National Association of Home Inspectors. “Als je een 40-jarig dak hebt, kan er een probleem zijn – zelfs als het er vanaf de grond goed uitziet.”

Hoeveel tijd heb je nog: vijf tot tien jaar, afhankelijk van de staat van je dak. Als je in een ontwikkeling woont en je buren beginnen allemaal hun dakbedekking te vervangen, kan dat een teken zijn dat je hetzelfde moet doen.

De gordelroos is curlin

curlin

Gordelroos kan op twee manieren krullen: er is cupping, wat gebeurt wanneer de randen van de gordelroos naar boven draaien; en er is klauwen, dat is wanneer de randen plat blijven en het midden begint omhoog te komen. “Beide zijn tekenen van verwering en geven aan dat problemen – mogelijk lekken – relatief dicht bij de bloei liggen.

Hele gordelroos ontbreekt

Vanuit functioneel oogpunt zou het geen probleem moeten zijn om hier en daar een paar gordelroos te vervangen. “Waar je wel op voorbereid moet zijn, is het feit dat het bijna onmogelijk is om een ​​nieuwe grind te krijgen die overeenkomt met de kleur van een oude,” zegt Graham. “Korrelkleuren zijn in de loop der jaren behoorlijk veranderd. Plus, de kleuren veranderen licht bij verwering.”

Hoeveel tijd heb je nog: je kunt blijven patchen totdat een groter probleem zich voordoet, maar als een dak op een dambord begint te lijken, kiezen mensen er vaak voor om het hele ding te vervangen.

De gordelroos is gebarsten

gebarsten

Gebarsten gordelroos zijn meestal een gevolg van windschade. Als slechts enkele gordelroos zijn gebarsten, kunt u ze zeker vervangen. “Als het kraken niet geïsoleerd is in een bepaald gebied en het is willekeurig over het hele dak, is dat een teken dat je moet beginnen met nadenken over een nieuw dak.

Je vindt korrels in de goot

Als je net een nieuw asfaltdakspaandak hebt en je een hoop korrels in de goten ziet, hoef je je geen zorgen te maken: die zijn gewoon los, extra. Maar als het 10 of 15 jaar geleden is, is dat een teken van een groter probleem. “Korrels helpen de zon van het asfalt te houden.
Hoeveel tijd heb je nog: als je geen nieuw dak hebt en je begint net de korrels in de goot op te merken, zijn de gordelroos waarschijnlijk halverwege hun levensduur, schat McGavic.

De gordelroos is bedekt met mos of algen

mos of algen

Oké, dit is eigenlijk geen reden tot paniek. “Het is gewoon een cosmetisch probleem,” mensen kunnen ervoor kiezen om het dak te vervangen alleen omdat ze niet van de esthetiek houden (en veel nieuwe gordelroos zijn algenbestendig). Wat je ook doet, neem het heft niet in eigen handen door het wassen van de stroom of het groene materiaal weg te schrapen. “Dat is een goede manier om alle korrels af te snijden, wat wederom in wezen je gordelroos nutteloos maakt.”

No Comments

Post A Comment